För liten nyårsklänning

För första gången i mitt liv var något planerat. Jag köpte en klänning till nyår en hel vecka innan, och den satt perfekt! Yes gud vad skönt allt var klart. Så kom julen, lite mat och alkohol, och sena nätter med nattmacka....sen satt den inte perfekt längre. Skitsur sitter jag nu på ett fint hotellrum och smuttar på ett glas vin. Jag börjar fira in nyåret med ett glas billigt vin och boobs som håller på ploppa ut från urringningen, och en rumpa som inte får plats någonstans. Ja ni vet....tacka gud för Lily Allen.

Kära sj

DET ÄR VERKLIGEN UNDER ALL KRITIK.

Sömnlös

Fortfarande sömnlös. Blir GALEN! Bra gånger som denna då man ska upp halv 3 och hämta mannen på tågstationen mitt ute i ingenstans. Det har varit jobbiga dagar sedan man kom. Sov nada på tåget hit, framme kl 04 och åkte direkt och jobbade med mamma halv 5 på morgonen, trött som vet inte vad den kvällen, och upp halv 5 dagen efter och nu upp första gången kvart över 2 i morse. Såg till min icke förvåning att tåget är försenat. Sov en timme till och nu sitter jag här och umgås med kaffebryggaren.
DET ÄR JULAFTON IMORGON.

Norrlandsmys

Det är helt klart att jag befinner mig i norra delen. Sitter i mjukisbyxor, håret i en tjoffs och det är isfrost på fönstren. Jag glor på mamma när hon förbereder julmat inför julafton. Hon pratar glatt om hur man gravar lax, jag ställer frågor helt storögt och försöker verkligen att förstå det där med  "-äh det tar man på en höft lixom".  Det är en hel vetenskap för mig. När jag blir gammal hoppas jag vara lika världsvan. Fan vad jag ska glänsa inför mina barn och barnbarn. 
Vi ska strax ta oss an julgranen som är mer än lite sne i år. Det blir nu alltså glögg och julgransklädning efter att vi försökt böja till den. 

 

Norrland!

Det börjar närma sig julafton med stormsteg och jag åker faktiskt upp till norrland ikväll! Känns lite drygt att kliva på nattåget och vara framme halv 4 imornbitti, mitt ute i ingenstans dessutom. Men när man väl är hemma kommer det vara så skönt! Något som jag drar mig för är att börja packa. Det är så enormt ångest för mig och jag drar ut på det hela tiden. Önskar man kunde ta med sig allt. Eller ingenting.

Vi fick med en espressomaskin från Andreas föräldrar till min lycka. Sätter mig och sipprar på en kopp nu och skriver packningslistan.


Fuck sunday

Blev en liten "julmiddag" hos svärföräldrarna igår i Borås, då jag bestämt för att fira i norrland så var det inte mer än rättvist att hälsa på helgen innan hos dom. Inte mitt favoritgöra precis. Känner mig som ett totalt ufo. Inte lite heller. Vi kommer verkligen från olika världar. Jag blir helt nollställd. Jag kan fan inte ens röra besticken normalt, tappar gaffeln, sätter i halsen, äter knappt något. Herregud. Men det var god mat och gott kaffe och efterätt. Men det blev en sen kväll. Jag har inte sovit på en vecka, vet inte varför men jag kan bara inte somna. Haft såna perioder förut men inte såhär. Då har jag sovit i allafall några timmar per natt och nu sover jag inte ens 2-3 timmar. Dålig sömn, tränat mycket och för lite mat, blandat med mensvärk och hormonmonster humör blir inte till slut bra. Fick ett jävla utbrott i bilen på väg hem igår. Allt blev bara så jobbigt. Av någon anledning. Ville inge mer. Storlipade som en bebis på väg hem i 2 timmar. Antar att kroppen bara säger nej ibland. Jag var så sjuuukt trött och somnade som en stock när jag kom hem. Höll tillbaka ett skrik när jag tittade mig i spegeln imorse. Har säkert föråldrats 10 år denna vecka. Då är det skönt att ha en pojkvän som fixar till en kopp starkt kaffe medans man ligger död i soffan.
Påsarunderögonenehejkomochhjälpmig.


Mjölkvit

Jag har inte druckit kaffe på flera dagar troe jag. Blev helt stirrig. Bra för jag ska iväg och springa. Känns som att jag har ett förhållande med gymet snarare än pojkvännen. Ska faktiskt sola i 15minuter...vet att det är helt sjukt dåligt, farligt. Men jag känner mig risig och kass som aldrig förr. Som en ploffsig mjölkvit snigel som simmar runt i smet. Only one time.



Linn engvall...vi har samma porslin va? Puss

Sex and the city

Vad passar bättre än en helkväll med sex and the city när man är all single? Har haft en sån jävla skrivtorka på sistone och det hjälper alltid alltid alltid att gå in i carrie världen. Så poppas det en skål med popcorn och utan att man vet ordet av har man fördrivit avsnitt på avsnitt. Perfekta torsdagkvällen. Need some power.

Ride easy

Oh my, en givande kväll på gymet. Deras rpm pass är verkligen jobbiga och man är så nöjd efteråt. Hinner knappt hoppa på cykeln förrän man ska av heller, håller på en timma så det måste vara bra betyg, trots att man är spyfärdig när man är klar. Lyckades lura med pojkvännen också. Har inte gått förut men nu när han stack in huvudet och insåg att det var 2 tjejer resten grabbar (varav en bekant) så var det helt ok. Tror han blev riktigt slut faktiskt. Avslutade med 20 min på löpbandet och sprang ur värsta mjölksyran ever.

Nu hemma blev det julgodis och en liten tacogratäng framför tv. Gött.




Skitpiss

Det är näst intill storm...igen. Det öser just nu ner regn och inte finns det en gnutta snö kvar längre.
Men nu är det bara chill som gäller fram till julafton. Såå skönt. I helgen blir det lite julfirande hos Andreas föräldrar. Söndagen kommer bestå av packning vilket alltid innebär ångest för mig av någon anledning. Kan aldrig planera och bestämma vad jag ska göra i tid så jag måste ha med mig ALLT  för att var förberedd. Sen på måndag åker jag hem till norrland! Ska blir underbart. Hoppas på lite snö där nu då! 
 
som sagt piss och skitväder.

Lucia

Uppe med tuppen och ligger och myser framför luciamorgon. Tradition som hänger kvar sen man var liten. Jag kan inte fatta att det redan är lucia... snart är vi inne på jul veckan...sen är det vips ett nytt år.
Nu ska jag sippra lite te och äta pepparkakor innan dagen kör igång!
Tjohej.

Glöggmys

Ikväll kör vi glöggmys i huset. Det är ju trots allt lucia imorn. Herrljunga äpple och kanel-glögg, och lite julgodis från helgen. Gött.



Den här glöggen är oslagbart god!! Jävulskt god!

Svett

Hej jag heter Ida Svettsson och jag ska kliva av på svettvägen.
Oh my god vad jag sprang idag på löpbandet. En jävla timma. Känns som att kroppen inte alls är pigg, luktade svett som ett as så folk dog som flugor runt mig på bussen. Mumma. Afron blev inställd så nu väntar vila.

Undrar vad jag ska göra ikväll? Tvättid- check!

Music is life

Mina grannar måste vara så sjukt less på mig och min musik. Oftast drar jag igång det högsta så fort jag vaknar. Jag har inget problem med att fördriva tid. Jag kan stå i timmar och sjunga och hoppa till låt efter låt. Det värsta av allt....är att nu har min beskärda del av Janis Joplin låtarna, och många andra favvolåtar tagit slut på spotify...mardröm. Vet inte hur länge man måste vänta tills man får lyssna på dom igen? Så fort ekonomin tillåter ska jag fan i mig köpa tjänsten. Även om jag hatar det. Men jag blir tokig. I need to have.

Nu har jag poppat järnet ett tag och ska strax iväg till gymet, jobba bort julgodiset... det här gymet är helt ok, men jag saknar Fristilen i Östersund så enormt mycket. Det var det bästa gymet någonsin. Trevliga instruktörer, goa norrlänningar som hade pumpen och ett jävla drag jämt. Saknar partyfredagarna dom hade. Saknar allt. Saknar dessutom dig ANNA! Så skönt att ha en träningsbuddy att prata av sig med. Kram till dig där uppe i norrland!
Ikväll ska jag iväg på afropower med Jeanette, ska bli askul att prova det! Kommer få många skratt åt mig själv.

Hejsvejs!


Bakning eller inte.

Gick ju inte fantastiskt med bakningen kan man ju säga. Inte så att mormor skulle vara stolt direkt. Kommer aldrig bli någon hemma fru av mig. Inte ledsen för det -Min man lagar underbar mat.
Hur än äckligt julgodis lyckas bli så sitter man ändå där och trycker i sig en bit, rynkar på näsan och tar en till.
Hoppas på en aladdin chokladask på julafton!





Den är här!

Kolla vad jag hittade! Den bästaste av alla sorter, julmusten från hemtrakterna!
Goa norrland.




Julgodis

Ikväll blir det storbak i Hamm/perssons hus.
Rocky road, skumtomefudge, chokladfudge.
Jajjamen.


Htc

Kanske den sämsta telefon som någonsin gjorts. Men hey...brukar det fungera för Ida Persson med mobiltelefoner?


Skål och gokväll

Black and white på gång i köket. Dögott eller vad?!
Själv sitter jag och tar igen mig i soffan efter löppasset på gymet, puh. Hoppas på att flörta till mig tvdosan så jag kan se idolfinalen senare ikväll. Hoppas innerligt på mustiga amanda.

Vina maipo.


Tripp trapp



Sitter och väntar på att min andra halva ska komma å hämta upp mig för en runda på gymhelvetet. Lite jobbigt att träna med pojkvän tyker jag, jag blir så tävlingsinriktad och är en dålig förlorare. Och jag vet att jag aldrig kommer slå det aset i kondition ens. Men man kan ju glutta och flörta under tiden, DET är ju mysigt! :)
Man tror att man är snygg där man hoppar fram på löpbandet men egentligen är man risig och röd som en tomat som svettas så det bildas en badbassäng under så löpbandet snart flyter ut på gatan i en våg. Tur ens respektive tycker om en, i vått och torrt. Ha

Sitter och knaprar på broccoli under tiden. Det är så jävla gott.


Morgonmys

Bäddade ner mig i soffan framför the voice. Skönt med lugna mornar.
En kopp te på det här så.


Mary kay

Som vanligt när jag börjar träna så kommer jag in i ett träningsstim. Med det menar jag att jag vill träna dygnet runt om jag så kunde. Vaknade imorse och kom som väntat knappt upp, men så intog jag och Jeanette gymet vid lunchtid och jag trampade ur stelheten på crosstrainern, nu är jag människa igen.

Nu ska jag fixa lite laxfiskpinnar?! att slänga i mig, sen göra i ordning mig för en Mary kay-kväll. Mys med tjejorna.




Sova gott

Stel som en kärring på 80 år nu efter träningspasset. Sträckte ut ordentligt men det blir på något sätt alltid att jag blir inflamerad i hela kroppen efter träning och kommer knappt upp på morgonen efter. När jag vaknar känns det som att jag har hundra mil upp till ytan, huvet väger 80 kg och det känns som att ryggen ska gå av innan jag kommer upp ur sängen ALLTID. Men sen är allt bra igen!
Har provat spinning på några olika ställen nu och det här var helt klart jobbigast. Roligt också att det är ett gäng på ca 20 st och det var endast 4 tjejer. Resten hocky och fotbollsgrabbar. Mörk belysning så man slipper bry sig om att man blir röd som en tomat och discolampor och svinhög music. I like. Nu kommer jag sova gott.

Men först, kalla fakta om botox!

Äntligen!

ÄNTLIGEN ETT SPINNINGPASS. Efterlängtat. yes :)


Myspys

Underbart med amaryllis-toppen som förstör hela bilden, men ville bara visa all snö som är här. Så mysigt äntligen!




Nytt blod

Sådär, nu blev det lite mysigare här på bloggen! Tackar finaste Jeanette som fixat och trixat och haft tålamod med mig! Puss på dig!

Det snöar

för fulla muggar här i Skövde. Kanske kommer det lite julkänslor på riktigt snart? Jag längtar hem till kära norrland nu. Inte för att det är snö där, utan bara för att julen alltid är där! Träffa familjen och vänner och bara vara. Saknar till och med luften. Det är inte långt kvar till hemresan nu så det känns bra!
Tänkte ta en uppfriskande joggtur men kom på att dojjorna stod ute på ballis, numer övertäckta i snö. Yey.

Rådhuset

Sitter på rådhuset och får lite nytta gjort idag. Har äntligen sovit en hel natt, det var längesen så jag är pigg som en mört idag. Jag vill pynta, städa, damma, busa...allt.
Pepparkaksbaket gick utomordentligt igår. Men, vi kan konstatera att pepparkaksdeg är godare än själva pepparkakorna. Hm.


mummalukt.

Ikväll


är det helg i huset. Några ärenden på stan, lite grejor på skrivkursen som ska fixas i eftermiddag, en fika med Jeanett och sen är det HELG! Det innebär pepparkaksbak, glöggmys och polarexpressen! Its christmas time!

RSS 2.0