Uppvärmningen

Keso med en grön banan, med Norah Jones jazziga stämma.

Det blev på något sätt en underlig uppvärmning inför gympasset idag.

Upp ur sängen

Äntligen börjar jag känna mig som människa igen. Sängen och tv har varit vänner i ca 2 dagar. Man  blir helt handikappad då ryggen strejkar. Så kul när man är änka dessutom! Men jag fixade en kväll med tvätt och idag gick det faktiskt smidigt att ta sig upp. Jag behövde inte rulla sådär graciöst ur sängen.

Det var bra för idag blir det lunch på stan med en otroligt trevlig pingla!

Rygghelvete

Jag är invalid idag. Vaknade och kunde inte komma upp ur sängen. Alltid lika kul. Hoppade hopprep i en timma igår, thats it. Varit som en zombie idag. Tvns bästa vän.

Måndagstrött

Kom upp med tuppen ordentligt tidigt, vaknade innan kl 6 och kunde inte somna om. Men nu närmare nio kommer tröttheten. Kan knappt hålla ögonen öppna. Jag har suttit och gjort massa nytta framför datorn och dess surr och värme gör det väl inte bättre precis. Ska slänga på en kanna kaffe så kanske man vaknar till liv!

Helgen i korthet...skum lördagskväll.
Jag måste säga att Skövde är en speciell stad. Med speciella människor. Dom få personer jag lärt känna är inte sådär supersociala precis, och det hittas inte på mycket. Här verkar det som att man måste känna varandra otroligt väl innan man kan umgås på ett enkelt sätt eller bara slå en signal och säga hej. Här ringer man bara om det är något viktig, om ens det. Här verkar dom flesta njuta av att sitta hemma. Jag är inte van att människor är såhär inåtvända och lite smått osociala, men kanske är det mig det beror på vem vet! Supertrevliga jag. host.
Men iallafall efter mycket tjat fick jag med mig goa Jeanette på ett litet äventyr, som inte alls var ett äventyr. Efter lite drinkande och 90-tals tema hemma hos mig åkte vi vidare på vad vi trodde var en fest, men som inte var en fest. En ytterst speciell lördagkväll måste jag säga. Stackars Jeanette. Men, enligt mig så är det väl ändå roligare att hamna mitt i något konstigt som man senare kan skratta åt istället för att bara slappa hemma. Jag älskar konstiga människor, och det blir inte roligare än vad man gör sig till.


Tror att Jeanette ger mig en blick och undrar vad fan vi gjorde där haha.


Men efter lite tequila blir alla glada. Tur att vi är linslusar så vi iallafall har lite minnen från denna otroligt speciella kväll. Jag kan inte sluta skratta åt oss när jag tänker på det, mitt ute på en sjö, i en båt utan åror.

Lördagen inte den 13:e


Sitter här och väntar på att Jeanett ska trilla in genom dörren. Det är lördag ida och då blir jag jätte gla! Hade mamma vare här så hade det blivit sven-ingvars men nu är det bara jag och då blir det istället kära gamla jumper, lisa ekdahl och ebba grön. Go blandning som jag hoppas grannarna gillar.



skål så länge.

vi firar

Vi firar med en kaffe trots att det är fredag.
God kväll godingar.


Fredag den 13

Tänk att otursförföljda jag vågar bege mig ut denna dag. Men så var det ju filmkväll hos Jeanette och det kan man ju inte missa. Det står skräck på schemat. Jag som är helt säker på att det spökar i vår lägenhet kommer väl skita på mig när jag kommer hem i natt. På något sätt klarar man sig  alltid, så länge man har humor klarar man sig garanterat. Så nu slänger jag mig snart på bussen inför några klassiker med kudden framför ansiktet! 





Gräsänkan

Nu åkte mjukbrallorna på. Det är fortfarande pissväder ute och eftersom jag är gräsänka så passar jag på att göra mat med curry i och titta på tjejserier. (my sambo dont love curry) Så ikväll kommer jag inta soffläge med linssoppa framför sex and the city. Försöka ligga i en sådan ställning som karlarna gör ni vet- totalt avslappnad och ser lite hjärndöd ut?
Ja nä tiden går...



Tristess

Det öser ner regn. Inte lite, utan mycket. Det har gjort det sen imorse. Det är sjukt deprimerande. Det blåser som vanligt ordentligt så man kan heller inte ha paraply. Avverkat några här nere i västra götaland, dom viker sig utåin och försvinner i vinden.
Tror jag ändå ska ta mig in till gymet. Få lite färg på kinderna.
so long.

Gött

Sitter i soffan och knaprar på frysta vindruvor. Jeanette http://nettanbutterfly.bloggplatsen.se/ tipsade mig om det och det är så jävla gott. Och beroendeframkallande.

Gurkskivor.

Gurkskivor på ögonen istället för mackan vid frukost. Hej och hå. Sitter och trycker i mig lite frukost och blänger på Beverly hills. Alltid liga old school alltid lika bra. Ska iväg på några viktiga grejor sedan så jag hoppas påsarna under ögonen lägger sig. Jävla skit.
Java java java.

Gud vilken kvinna

Jo men jag kan förstå att Marit Björgen vinner...typ jämt. Coolt.


Foto: Scanpix

Dränk dig i kaffe efter sömnlöshet

Då kom måndagen igen. Nu börjar blåveckorna som mamma sa. Påsk är väl nästa myshelg med lite ledigt. Om jag ska vara ärlig så känns det rätt skönt. Nu vill jag ha vardag igen. Göra något bra med detta år.
Med lite lätt mensvärk har jag dränkt mig i kaffe till morgonen efter en sömnlös natt. Så jävla ¨många frågetecken i huvudet. Jag måste komma på något att tänka på när jag ska sova. Att räkna får hjälper inte längre. Först var det vita får, sen utrustades får med kläder, sen olika färger, röster, namn, titlar osv. Mr sheep and little white hjälper inte längre.


 
Ska slänga i mig lite lunch och fortsätta vänta på ett samtal jag gruvar mig för. Tar alltid så konstiga beslut.

Från grönt gräs till vinter igen...




Payback

Det är alltid lika roligt när grannarna har fest. Särskilt när det är var och varannan helg,gärna torsdagar. Särskilt när det är en barnfamilj med småttingar. Förstår inte riktigt hur det går ihop. Och ja, jag vet att jag är en surkärring nu. Men det blir på en annan nivå när det röjs till typ 4 hemma i lägenheten, Varför går dom inte ut?! Somnade av och till i natt och vid 4 var jag asless när jag hörde summer of 69 med allsång för femtioelfte gången... Det är heller inte ungdomar som har kul. Det är gamla sura som aldrig någonsin har sagt hej i trappuppgången, aldrig ens ett uns till leende.
Så vad gör då en surkärring om vaknar kl 7 på en söndagmorgon? Jo... man drar igång summer of 69. Rätt så högt.

Min morgonkopp Zoega har aldrig smakat bättre...

Raclette

Soffläge efter dagens middag.




Tjänster för tjänster

Alltså det här med hundögon-metoden är ju helt underbart. Jag har aldrig fattat att det faktiskt fungerar. Ananaspaj var på gång men upptäcker i sista sekund att ananasjävlen är ju slut! Precis varit på ica och orkar bara inte gå igen. Det är kallt, blåsigt och lite fuktregn. Det är då det är så jävla bra att använda små puppyeyes. Ananasen kommer som på beställnig och köket invarderas.Vill man ha nåt får man se till att hitta ett sätt att få det på helt enkelt. Nu vet jag ju dessvärre att jag är skyldig en tjänst. Frivillig middag hos svärföräldrarna på söndag...kan hända plockas den ut där? Attans.
men... raclette och ananaspaj nu alltså!


Beslut

Jag önskar så högt att någon annan kunde ta beslut åt mig. Jag är veligare än allt veligt och jag vet varken ut eller in. hm...
Vi har minifredag ikväll och bestämde oss för att göra egna schnitzlar...(stavas?) Gött, med friterad pommes och ärtsallad...och sist men inte minst en staropramen. Fredagsgodis.

Brown nails in to town

Klämdag imorgon, då anser jag det som helg ikväll. Därför åker jag in till stan och fixar några ärenden, tränar, shoppar lite mat och slänger sedan in handduken för den här sluskhelgen.


När humöret tar över...

då är det ingenting jag kan göra åt det. Det har varit en sugig dag efter lunch. Snedtände antagligen för pmsveckan som kommer och har varit avskyvärd mot allmänheten sen lunch. Trots utebliven lunch och vatten gick jag på gymet vilket är bland det dummaste jag kan göra. Jag vet hur dåligt det går, blir sur för att jag är så dålig och inte orkar något och kommer in i en ond cirkel helt enkelt. Legat och sovit hela kvällen nu, blev väckt för middag och hoppade sen i säng igen. Men kom upp med en aning bättre humör och tänkte satsa på en lugn kväll med en mysfilm, te och färsk ananas. Mums. Ny dag imorgon, nya tag.

Förmiddag onsdag

Lyckades lura med mig karln på rådhusets cafe för lite plugg och liknande. Han sitter och fluktar på sin c-uppsats lite och jag är smått avundsjuk, fast ändå inte. Fy vilken ångest jag skulle ha, men gud så kul att studera igen. Sugen på det, att jag är! Det är lätt så när en ny termin börjar och det just nu inte finns ett enda jobb i Skövde, jag kan inte sitta hemma på rumpan. Får panik. pronto. Jag har lite trådar att dra i så får se om det dyker upp något roligt inom workie fronten. Distanskurser är alltid lika roliga, skulle kunna beta av hur många som helst. Så nu sitter jag här och försöker dra i några trådar och hitta på något kul, medans jag önskar att Andreas var tjej så jag kunde surra om en topp på Ginatricot som jag vill ha. Suck.
hej

Nyåret.

Det är på något sätt skönt att vardagarna har kommit igång, även om det är lite trist att allt är över. Det var i allafall ett bra avslut på detta år. Vi fick för oss att åka på en fest i Borås, några vänner till Andreas hade hyrt en lokal och det var trevligt. Vi mysade till det och bodde på first och hade en supermysig eftermiddag tillsammans med nyårsmiddag på Jensen där jag blev övermätt och trodde klänningen skulle spricka allt mer! Supergod belgisk choklad-efterätt som man absolut inte kan missa. Hotellrummet var superfint med världens skönaste säng. Vi hade förfest i Andreas gamla lägenhet, som nu en av hans vänner bor i,  det var en konstig känsla att vara tillbaka, vi båda bodde i Borås när vi träffades så det fanns så mycket minnen i den lägenheten. Vidare till festen med galej. Lite för mycket skumpa...tillåtet på nyår.


Standard rum på first, hur fint som helst och frukosten var gudomlig.


Idaho på tolvslaget. Lullig och lycklig.


Nyårsdagen tog vi en promenad i regniga Borås, gick förbi min lägenhet jag bodde i då jag bodde i Borås. Balkongen till vänster, där bodde jag! Fina minnen, mysigaste lägenheten. Saknar lite.


Vaken

Tror inte jag har vaknat än sen nyårsnatten...tydligt att man börjar bli till åren.

RSS 2.0